حجةالاسلام علی ذوعلم درباره زبان وادبیات فارسی وهویت اسلامی گفت: فکر نمیکنم سقف هویت ما زبان وادبیات فارسی باشد بلکه ادبیات فارسی ظرف هویتی ماست واین تعبیر متفاوتی است.زبان فارسی پشتوانه عمیق هویتی و وسیله دفاع وسنگر امروزی ماست . باید مقابل هر نوع تعرضی قیام کنیم تدریس درس به زبان انگلیسی هجومی به سنگر هویتی ماست مادر حوزه علمیه حتی یک درس هم به زبان غیر فارسی نداریم.
حجة الاسلام ذو علم عنوان کرد :ما یک پیشینه ایرانی ویک اندیشه اسلامی داریم . ایرانیت نمیتواند مولد اندیشه باشد اما دین ارائه دهنده ادیشه الهی است ما به پیشینه خود افتخار میکنیم حیا،محبت،توجه به دیگران ومسئولیت پذیری جهانی در اندیشه ما وجود داشته وآن هم بخاطر اندیشه دینی قبل از آن است. ذکر این نکته ضروری است که قدیمی ترین کتاب دینی عرفانی یعنی کشف المحجوب به زبان فارسی است.
ذوعلم یاد آور شد: ویژگیهای مطرح شده ناشی از این است که ادبیات ما در آمیخته با حکمت ناب اسلام ومنطق ولایی است در هم تنیدگی صورت ومعنا در ادبیات ودر اسلام وجود دارد در بحث هویت باید به این نکته توجه کرد که مسئله امروز ما در بازار ،مدرسه ودانشگاه همین مسئله است باید بتوانیم از این دلالت ها استفاده کنیم .
وی درپایان صحبتهای خود گفت: اگر سیاست وفرهنگ ما با این مبانی فرهنگی ناب اسلامی پیوند برقرار نکند، تبدیل به یک جسد بی روح میشویم. باید رویکرد خودمان را درهویت خاص کنیم به نظر میرسد اسلام خودش را یک دین تعالی بخش هویت تعریف کرده وبه یک هویت اسلامی گرایش دارد شاهنامه ومثنوی یکی از این مصادیق هستند.
نشست زبان و ادبیات فارسی و هویت اسلامی-ایرانی روز یکشنبه 23 شهریور در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.